Afdelingen

31 januari 2010 door Gerrit de Heus  
Geplaatst in Bedrijfsvoering

Uhlens Transport bestaat uit een transportafdeling, een betalingsafdeling en een boekhoudkundige afdeling en een afdeling voor de dagelijkse leiding.

De transportplanning bestaat uit vijf personen en ze besturen alles wat te maken heeft met transport, d.w.z. belading, lossen en het inboeken van vracht. Ze hebben ook dagelijks contact met klanten, en volgen wat de concurrentie doet, wat klanten doen en eventueel welke afspraken ze hebben met andere transporteurs. Men kan zeggen dat de transportplanning het commandocentrum van het bedrijf is. Gebeurt er iets in het transport zowel positief als negatief dan gebeurt het op andere plaatsen binnen het bedrijf ook, evenzo in de auto.

Een bevrachter krijgt vracht welke hij inboekt. Hij werkt samen met andere bevrachters en met de transportchef, zodat hij de juiste vracht op de juiste auto gestuurd krijgt. Hij zorgt er ook voor dat de goederen aan komen op de juiste tijd, in de juiste kwaliteit en op de juiste plaats, en dat de klant op elke tijd weet waar de goederen aankomen en waar ze gehaald worden, kort gezegd of ze aankomen. Uhlens hecht een grote waarde aan het feit dat klanten de hele tijd weten waar de goederen zich bevinden. Als er iets gebeurt moet de klant bericht krijgen, koste wat het kost. Iets anders dat zwaar weegt, is dat als er iets wordt beloofd men er alles aan zal doen om die belofte na te komen. Indien het echt niet mogelijk is, dan wordt de situatie uitgelegd zoals deze is.

De bevrachters hebben een grote hoeveelheid papieren om door nemen in de loop van de dag. Ze hebben vrachtlijsten die ze moeten schrijven en ze verdelen de vracht over de verschillende auto’s.

In de crediteurenafdeling zijn 2 werknemers die zorgen voor de facturering van alle vrachten van Uhlens vrachtsystemen en vervolgens de rest afrekenen zoals loon van de chauffeurs en ingehuurde auto’s. Zij bedienen ook de telefooncentrale.

 De boekhouding heeft twee medewerkers die alles van de boekhouding doen, economische rapporten worden elke maand naar Sties verzonden, klanten worden gemaand te betalen en leveranciers worden betaald.

De verkoopafdeling bestaat uit 1 persoon, hij heeft als taak transport voor Norske Godslinjer en Uhlens te verkopen. Hij verkoopt distributie(lokaal) en binnenlands transport per boot of vliegtuig.

De leiding bestaat uit 1 persoon, de dagelijkse leidinggevende, welke verantwoordelijk is voor het bedrijf.

Magazijn/terminal heeft 5 werknemers, 3 van hen zijn distributiechauffeur die ook auto’s laden en lossen. De magazijnchef is verantwoordelijk voor het magazijn en een persoon neemt de administratie voor zijn rekening.

Verhalen zijn geschreven door Line Veibust & vertaald door Wim Varenkamp