Het bedrijf zelf

31 januari 2010 door Gerrit de Heus  
Geplaatst in Het bedrijf

Uhlens transport A/S is een transportfirma die, zowel binnenlands als op het continent, goederen vervoert. Ca 70% van de goederen zijn thermo-goederen en de rest zijn droge goederen. Uhlens is een typisch servicebedrijf. Uhlens beschikt over 16 vrachtwagens met oplegger, 3 bestelauto’s en heeft in totaal 40 medewerkers, 5 personen werken op de terminal, 11 op het kantoor en de rest is chauffeur.

Op drie van de auto’s zijn er twee chauffeurs vast op elke auto, een die rijdt en een die rust. Dat is noodzakelijk volgens de regels. Deze auto’s hebben een vaste route van Ålesund/Trondheim naar het continent. Op de overige auto’s is er een chauffeur per auto.

Uhlens is van tijd tot tijd een hectische werkplek, maar alle werknemers handelen de meeste situaties zeer goed af. Het drukst zijn waarschijnlijk de chauffeurs.

Zij moeten op de juiste tijd op de plaats van bestemming aankomen, en ongeacht hoe moe en uitgeput ze ook zijn moeten ze blij en aardig zijn tegen klanten.

Ze hebben bijna altijd een grote tijdsdruk op zich en zijn ook de hele tijd verantwoordelijk voor het bereiken van de veerboten en klanten voordat ze sluiten.

Verhalen zijn geschreven door Line Veibust & vertaald door Wim Varenkamp